Vallandatud õpetaja pöördus kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval esitas suvel Järva-Jaani gümnaasiumist vallandatud õpetaja Priit Dieves Pärnu maakohtule Järva-Jaani valla vastu hagiavalduse, paludes tuvastada tema töölepingu üles­ütlemise tühisus, lõpetada tööleping ning mõista välja hüvitis kolme kuu töötasu ulatuses ehk summas 2939,12 eurot.

Dievese selgitusel pöördus ta kohtu poole seetõttu, et ei saa pidada õigeks seda enda  vallandamist ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja kohalt olulises osas arvamusartikli avaldamise pärast Õhtulehes. «Soovin, et Eesti Vabariigis säiliks austus sõnavabaduse vastu ning et õpetajaid ei allutataks enesetsensuurile,» toonitas ta.

Dieves rõhutas, et õpetajana töötamine ei saa tähendada seda, et inimene on sunnitud loobuma oma veendumustele tuginevate seisukohtade avalikust väljendamisest ja hoiduma seega ühiskondlikus arutelus osalemisest, sest vastasel korral võib ta kaotada oma koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles