Salapärane vaatlus: helendav objekt tüüris taevas Türi poole

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejad peavad pimeduses kobama.
Liiklejad peavad pimeduses kobama. Foto: Varje Tipp

See pidi olema tavaline teisipäev. Türi vallas Kolu külas elavad mees ja naine ärkasid vara, tegid ära hommikuse kümbluse ja asusid enne tööleminekut kohvi jooma. Ühel hetkel pälvis mõlema tähelepanu taevas nähtav.

«See, tuhmjalt tumekollase värvusega objekt, võis olla ühe koma viie kilomeetri kõrgusel ja meist ühe koma kahe kilomeetri kaugusel. Objekt suundus meie vaateväljast Türi poole  rahuliku, 280–300 km/h kiirusega,» kirjeldas mees. «Üldkuju oli vist ümmargune, kuid valgusvihust ei saa ju nii hästi aru. Olen rohkem kui kindel, et keegi pidi seda objekti juhtima, tegemist ei olnud mingisuguse heeliumipalliga.»

Selline vaatlus, mil tundmatu lendav objekt läbis taevavõlvil kuni kümmekond kilomeetrit, kestis üle minuti. «Meil on maja eest lage ja taevast kõik vabalt nähtav,» ütles mees. «See pidi päris suur objekt olema. Kui vaadata kahe kilomeetri peale autot, siis on see nagu sipelgas. See, mida meie nägime, oli suuruse poolest sama, nagu oleks kolme-nelja meetri peale kõrvitsat vaadanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles