Mängulisus kuulub kokatöö juurde

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mis teeb ühest koolikokast hea koka? Seda asub välja selgitama ETV meelelahutussaade «Eesti parim koolikokk» ning 7. oktoobril eetrisse jõudvas esimeses jaos tasub pöialt hoida ka Koeru kandi rahval.

Eelmise nädala teisipäeval oli Koeru keskkooli sööklas sagimist tavapärasest rohkem. Mitte et lõunatavate õpilaste hulk oleks plahvatuslikult kasvanud, asi oli hoopis selles, et kui muidu toimetab sööklas pottide-pannide taga kolm tublit naist, siis tollel päeval püüdis end nende kõrval kööki mahutada veel kümmekond inimest. Peale kaamera ja kogu muu atribuutika, mida ühe telesaate valmimise juures tarvis läheb.

Kuigi kaamerad ja mikrofonid pole ühes kooliköögis mingi igapäevanähtus ja tavapärase töörütmiga harjunud kokkadel tuli sel päeval kuuletuda võttegrupile, kulges kõik kenasti. Toit pliidil kõrbema ei läinud, keegi noaga näppu ei lõiganud ja lapsed tühja kõhuga sööklast lahkuma ei pidanud. Said hoopis menüüs olnud hapukapsasuppi ja mannavahtu helpida ning saate lindistust uudistada. Niipalju kui seda köögiukse vahelt näha oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles