Eksinud naisi aidanud päästjad vajasid ka ise abi

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul tuli Järva-Jaani vabatahtlikel päästjatel ka ise abivajaja olla ja oodata traktorit, mis nende masina pehmest pinnasest tagasi teele aitaks.
Pühapäeva õhtul tuli Järva-Jaani vabatahtlikel päästjatel ka ise abivajaja olla ja oodata traktorit, mis nende masina pehmest pinnasest tagasi teele aitaks. Foto: Erakogu

Pühapäeva õhtul tuli päästjatel aidata kolme teelt eksinud ja autoga metsa kinni jäänud naisterahvast. Manööverdamise käigus jäi pinnasesse kinni ka päästeauto, mille väljatõmbamiseks läks tarvis traktorit.

Ema ja kaks tütart soovisid pühapäeval minna Kakerdaja rappa. Sihtkoha leidmisel võtsid nad abiks GPS-seadme. Üha kitsamaks muutuv metsatee tundus kahtlane ja nad otsustasid auto ringi pöörata, kuid jäid põhja peale kinni.  Kui tunni aja jooksul välja saada ei õnnestunud, helistasid nad kella 19 paiku häirekeskusse.

Paide vanemoperatiivkorrapidaja Pavel Ivanov sai häirekeskuse töötajast aru, nagu oleks rabas maastikuautoga lõbusõitu tehes kinni jäädud, kuid inimeludele ohtu pole, mistõttu soovitas ta auto väljatõmbamiseks kutsuda puksiiri või mõne tuttava. «Ka esimese lume või tuisuga soovivad kraavi sõitnud inimesed abi auto väljatõmbamiseks, aga puksiirteenuse osutamine ei ole päästeteenistuse ülesanne,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles