Väiketootja toob turule uusi maitseid

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päevas pool tuhat leiba küpsetada on Põhjaka Kulinaarias pigem vaikne päev. Vaikust ennast muidugi pole, seda lõhuvad mürisevad mikserid ja leibade valmimisest teada andvad piiksud.

Restorani omatoodete kauplusekettidele turustamine, ammugi mitte alkoholi tootmine ei kuulunud kümme aastat tagasi restorani loomise mõtteid mõlgutanud Märt Metsalliku plaanidesse. «Ma olin kokk, tahtsin hästi süüa teha,» sõnab ta.

Nüüd saavad naturaalse juuretisega valminud värsket leiba kauplused üle Eesti kolmel päeval nädalas. Lisaks valmib Peetri alevikus Põhjaka Viinaköögile kuuluvas tootmishoones pasteet ja sibulamoos. Ligi aasta tegutsenud osaühingut Põhjaka Kulinaaria juhib mõisas teenindusega tegelenud Silver Elvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles