Ka Järva ringkonna liikmel oli olümpiamängudel asja poodiumile

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kodutütred kolmandatel olümpiamängudel
Järvamaa kodutütred kolmandatel olümpiamängudel Foto: Erakogu

Kolmandatel kodutütarde olümpiamängudel võitis Järva ringkonnale ainsa medali üks kolmest nooremast tüdrukust, kes startis viimase kodutütre jooksul.

Põlvamaal toimunud kolmandatel üle-eestilistel kodutütarde olümpiamängudel osales Järva ringkonnast kolm nooremat ja kolm vanemat tüdrukut. Nendega kaasas olnud Järva maleva noorteinstruktor Mare Hendrikson sõnas, et hästi läks ju kõigil, kuid poodiumile oli ainsana asja ühel noorematest tüdrukutest Õnnela Rodendaul. „Õnnela osales tavapärasel viimase kodutütre jooksul ja sedavõrd edukalt, et jäi viimase viisiku hulgas lausa kolmandaks,” sõnas ta.

Viimase kodutütre jooks toimus Põlvas Tilsi küla staadioni 400 meetrisel ringil ja iga staadioniringi järel langes võistlusest välja viimased viis võistlejat. Neid ringe, mis Rodendaul tuli seal vastu pidada oli õige mitu, sest jooksule startis Hendriksoni sõnutsi 45 kodutütart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles