Koolinoorte laulupidu tulekul – koor ootab uusi liikmeid

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
San Francisco Old First Church oli kolme koori tervituskontserdi paigaks. Teiste laulude seas kandis Järvamaa tütarlastekoor ette eesti rahvalaulu seadet «Kui mina hakkan laulemaie».
San Francisco Old First Church oli kolme koori tervituskontserdi paigaks. Teiste laulude seas kandis Järvamaa tütarlastekoor ette eesti rahvalaulu seadet «Kui mina hakkan laulemaie». Foto: Toomas Tippi

Järvamaa tütarlastekoor alustab sel sügisel oma seitsmendat tegutsemisaastat ning kuna põhieesmärk on jõuda 2017. aasta suvel toimuvale noorte laulupeole “Mina jään” laste- ja neidudekoori koosseisus, oodatakse kooriga liituma ka uusi lauljaid.

Koori ridadesse oodatakse lauluhuvilisi-viisipidajaid tüdrukuid vanuses 10 – 25 aastat maakonna kõigist koolidest. Kooriproovid hakkavad toimuma kord kuus nädalavahetusel Paides ja Türil ning seda laululaagri vormis.

«Igal hooajal on oma nägu ja tegu. Järvamaa tütarlastekoori möödunud perioodist meenuvad ühiskontserdid Paides ja Türil koos Tallinna tehnikaülikooli ja Leelo vol2 naiskooriga ning esinemine vabariigi aastapäeva tähistamisel Järvamaal. Juuni algul kõlasid tüdrukute hääled kokku neidudekooridega üleriigilisel laulupäeval Pärnus,» rääkis koori dirigent Tiiu Schüts.

Hooaja esimene proov toimub 25. septembril kell 11, siis saavad kokku lastekoori lauljad, kes õpivad V-IX klassis. Kõik uued lauljad on hääleproovi oodatud alates kella 10st.

16. oktoobril kell 11 algab aga Paide gümnaasiumis neidudekoor proov, kuhu on oodatud uued lauljad vanuses 15-25 aastat. Hääleproovid algavad samal päeval kell 10.30.

Järvamaa tütarlastekoori dirigendid on Anne Toomistu ja Tiiu Schüts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles