Paarisuhte vaimne vägivald muudab ebakindlaks kõiges

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarisuhte rahulolu edendamise koolitusel üksikisikutele tutvustab Heidi Antons (vasakul) konflikti tekkimist, mille teadvustamine on Kareda vallas Köisi külas elaval Tiia Piigertil aidanud neid kas vältida või mõistlikult lahendada.
Paarisuhte rahulolu edendamise koolitusel üksikisikutele tutvustab Heidi Antons (vasakul) konflikti tekkimist, mille teadvustamine on Kareda vallas Köisi külas elaval Tiia Piigertil aidanud neid kas vältida või mõistlikult lahendada. Foto: Kristo Kivisoo

Paarisuhtes vaimset vägivalda kannatanud noor naine oli pärast suhte katkemist lapse isaga sedavõrd ummikus, et ei usaldanud kedagi. Eluks vajalikku enesekindlust sai ta oskusest analüüsida suhetes oma käitumist, mis on ka täiskasvanute koolitaja meelest üks võtmeküsimusi.

Kareda vallas Köisi külas elav Tiia Piigert tunnistas, et oli enne üksikisikutele mõeldud paarisuhte rahulolu edendamise programmi koolitusele sattumist oma eluga nii ummikus, kui veel saab olla. «Ma olin just läinud lahku lapse isast, kellega kooselu oli jätnud tõsised jäljed nii minule kui ka lapsele. Suhtes sain tunda vaimset vägivalda ja oli teisigi just hingele haiget tegevaid asju, et mul oli üldse kedagi, eriti meesterahvaid raske usaldada,» lausus ta.

Piigert osales Rajaleidja Järvamaa keskuse korraldatava lastevanemate kooli ühes loengus, kus tema murele vastuste saamiseks soovitati osaleda hoopis koolitusel. «Mu enesehinnang oli lapse kahe ja poole aastaseks saades nii nullis, et ei tahtnud mingitest suhtlemistest elus kuuldagi. Kuigi mul oli selleks ajaks uus sõber, ajasin teda iga paari nädalat minema kartuses, et meist ei saa nagunii asja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles