Lapse sõprust spordiga tuleb vanemal toetada

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliklubi Seitse treener Viljar Pennert ütleb, et kooliuusikutega tööd alustaval treeneril tuleb ka endas väike laps üles leida ja nendega esialgu lihtsalt mängida. Ala spetsiifilisest lähenemisest ei saa algul juttugi olla.
Korvpalliklubi Seitse treener Viljar Pennert ütleb, et kooliuusikutega tööd alustaval treeneril tuleb ka endas väike laps üles leida ja nendega esialgu lihtsalt mängida. Ala spetsiifilisest lähenemisest ei saa algul juttugi olla. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Koolirütm hakkab lastel ja vanematel juba vaikselt sisse tulema, seega on paras aeg mõelda lapse hobidele. Paljud vanemad sooviksid näha oma lapsi sportimas, aga kuidas neid treeningutesse meelitada ja seal käimas hoida, on paras pähkel.

Noortenõustaja ja lapsevanema Mari-Liis Tikerperi meelest on võimalusi lapses spordihuvi äratada ja arendada mitu. «Eeskuju võib muide olla nakkav. Kui vanemad armastavad liikuda, teevad seda suure tõenäosusega ka lapsed,» ütles ta.

Pere ühised jalutuskäigud, rattasõidud, rahvaspordiüritustest osavõtt või laste kaasamine oma treeningutesse näitavad liikumist kui elu loomulikku osa ja suurepärast ajaviidet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles