Türi gümnasistid saavad lisateadmisi tervishoiust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond Järvamaa haiglas. Pilt on illustratiivne.
Erakorralise meditsiini osakond Järvamaa haiglas. Pilt on illustratiivne. Foto: Järvamaa haigla

Kolmapäeval allkirjastavad Türi ühisgümnaasium , Türi vallavalitsus ja Järvamaa Haigla tervishoiu valikkursuse koostöölepingu, mille alusel hakkavad gümnasistid end tervishoiualaselt kooli kõrvalt täiendama.

Koolis alustab juba samal päeval esimene rühm õpilasi tervishoiu valikkursusega. Järvamaa haigla õendusjuhi Maire Raidvere eestvedamisel koostati ainekava, mille eesmärk on anda teadmisi Eesti riigi tervishoiusüsteemist, tervishoiukorraldusest, tervishoiuvaldkonnas töötavatest spetsialistidest ning läbi teoreetiliste teadmiste ja praktiliste tegevuse kujundada õigeid tervisekäitumise hoiakuid.

Õpiväljundiks on gümnaasiumiõppijas arusaama kujundamine enda elukutsevaliku tegemisel. Kursuse maht on 70 tundi. Õppetööd viivad läbi Järvamaa haigla spetsialistid. Loengutes tutvustavad nad õppijatele füsioteraapia, erakorralist meditsiini, nakkushaiguseid, tervisedendust ning terve ja haige inimese teemavaldkondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles