Sajandiületajad

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal elab veidi üle 30 000 elaniku, kuid vaid viis järvalast võib uhkusega öelda, et neil on sada täis. Kuu jooksul lisandub «sajaliste» ridadesse veel kaks inimest. Sajandipikkust elu on põhjust tunnustada.

Maailma rekordite raamatu järgi on aegade pikima elueaga olnud prantslanna Jeanne Louise Calment, kes elas 122 aastat ja 164 päeva. 120. sünnipäeval esitatud küsimusele tulevikuootuste kohta vastas ta, et olgu see lühike.

Hiljuti lõi laineid uudis Indoneesias elavast mehest, kelle eluiga olevat dokumentide järgi 145 aastat. Mbah Gotho elab Java saarel ning on matnud oma neli naist, kõik õed-vennad ja ka lapsed. «Katsun olla kannatlik ja usun, et kuskil on alati keegi, kes minu eest hoolitseb,» sõnas ta.  Ka Järvamaa vanimad näivad olevat hoitud ja armastatud. Meie juturingist jäi välja 26. oktoobril samuti «sajaliste» hulka jõudev Elisabeth Kaun, kelle tervis pole lähedaste ütlust mööda enam kuigi hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles