Paide teatri sümboolne nurgakivi pannakse paika

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kultuurikeskus
Paide kultuurikeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linn ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikool sõlmivad teisipäeva õhtul Paide kultuurikeskuses koostööleppe, mille kaugemaks eesmärgiks on Paide Linnateatri asutamine.

Leppe allkirjastavad EMTA lavakunstikooli juhataja Lembit Peterson ja Paide linnapea Siret Pihelgas. Oma sõnumi annavad laval edasi 19 lavakunstikooli III kursuse tudengit, kelle juhendajad on Anne Türnpu ja Mart Koldits.

Koostööleppe järgi esitab lavakunstikool oma lõpulavastusi, eksamitöid ja teisi tudengiprojekte külalisetendustel Paide kultuurikeskuses. Suurema plaanina paneb lepe sümboolse nurgakivi Paide teatrile. Lavakooli 28. lennu tudengid asuvad tööle selle nimel, et avada hooajal 2018/2019 Paide linnateater, mis hakkab korraldama teatritegevust ja kultuurielu. Tulevaste teatritegijate toetuseks panevad Paide ettevõtjad käesoleva aasta sügisest välja stipendiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles