Minister jagas omavalitsustegelastele selgitusi

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits/Postimees

Sel nädalal Järvamaa sotsiaaltöötajate ja omavalitsusjuhtidega kohtunud sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna kiitis kohalikku koostööd sotsiaalvaldkonnas ning selgitas veidi lähemalt uuel aastal ees seisvaid muutusi ning ka oma lõppeva nädala väljaütlemisi.

Tsahkna oli oma kinnitusel teadlik, et tema välja öeldud mõte pensionieatõstmisest on ebapoplaarne, kuid selle mõte oli osutada praeguse pensionisüsteemi puudustele, mis ei tohiks kellelegi üllatusena tulla, kuid millest kõva häälega rääkide ei taheta. "See ei puuduta praegusi pensionäre, vaid minuvanuseid, praeguseid tööinimesi, kelle jaoks praegune süsteem tähendab tulevikus neli korda madalamat keskmist vanaduspensionit kui praegu," märkis ta.

Üle-eestilist olukorda sotsiaalvaldkonnas kirjeldas minister kui lapitud tekki, mida keegi endale ei taha. "Riik on lükanud palju teemasid kohalike omavalitsuste kaela ning käib üks pidev kemplemine, kes millist teenust osutab," nentis Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles