Täna tähistatakse Euroopa keeltepäeva

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Tänasel Euroopa keeltepäeval kuulutatakse välja aasta parimad võõrkeelealased teod Eestis. Tartus ja Tallinnas saab tutvuda lühitundides kuni kahekümne ühe võõrkeelega ning igaühel on võimalik osaleda Vikerraadio keeltemängus ”Punamütsike”.

 

Aasta parimad võõrkeelealased teod kuulutatakse välja kell 16 Tallinnas Wabaduse kohvikus (Vabaduse väljak 10). Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtner annab üle Euroopa Komisjoni ning ministeeriumi tunnuskirjad parimatele võõrkeele õpetamise uuendajatele.

Wabaduse kohvik muutub kolmeks tunniks keeltekohvikuks, kus saab 15-minutilistes lühitundides tutvuda 21 keelega: araabia, gruusia, hiina, hispaania, hollandi, inglise, jaapani, kreeka, leedu, läti, norra, poola, prantsuse, rootsi, saksa, soome, taani, tšehhi, türgi, ungari, vene.

Kell 15.15 algab Euroopa keeltepäeva tähistamine Tartu Kaubamajas. Huvilistel on võimalik osaleda 20-minutilistes keeletundides, valikus on 18 erinevat keelt. Lisaks saab külastada keeltemessi ja võtta osa viktoriinist.

Euroopa keeltepäeva tähistamisele Tallinnas ja Tartus on oodatud kõik huvilised. Üritused on tasuta nind registreeruda pole vaja.

Üle Eesti on huvilistel võimalik osaleda Vikerraadio keeltemängus ”Punamütsike”, mis toimub kell 7-15. Raadio veebilehel saab kuulata lõiku muinasjutust „Punamütsike” Euroopa Liidu 12 ametlikus keeles. Kuulajatel tuleb ära arvata, milliste keeltega on tegu. Vastuseid saab saata kella 15ni, kokkuvõte tehakse kell 16.15 algavas pärastlõunaprogrammis.

Taust

Euroopa Keeltepäeva tähistatakse alates 2001. aastast Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjoni algatusel, et rõhutada keeleõppe tähtsust, väärtustada kõiki Euroopas kõneldavaid keeli ning toetada elukestvat keeleõpet.

Keeltepäeva üritusi korraldab Euroopa Komisjoni esindus Eestis koostöös Haridus- ja Teadusministeerumi, saatkondade, kultuuriesinduste jt partneritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles