Türil tuleb õunafestival

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi õunafestival
Türi õunafestival Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval, 1. oktoobril algusega kell 10 on kõik huvilised oodatud osalema VII Türi Õunafestivalil, mis toimub Türi kultuurikeskuses ja selle ümber.

 

Taas toimub oktoobrikuu esimesel laupäeval Türi valla sünnipäevale pühendatud suur õunapidu, kus ettevõtmised keerlevad valla vapisümboli- õuna ümber. Traditsiooniks saanud festivalil kaubeldakse kõigega, mis õunaga seotud on ning külastajaid ootavad näitused, konkursid, oksjon ja rikkalik kultuuriprogramm.

Festivali korraldaja, Türi Arengu Sihtasutuse juhatuse liige Triin Pärna tunneb heameelt, et rahva ette astuvad valla erinevad kollektiivid, tantsijad ja lauljad ning parki seavad ennast üles mitmed eelmistest aastatest tuttavad kodukohvikud kus lisaks õunakoogile saab maitsta ka muud head-paremat. „Tänavu tuleb taas Ambla vallas tegutseva Rebase talu õunanäitus ja õunasortide degusteerimine ning maitsta saab Kaia Iva poolt purki pandud erinevaid õunahoidiseid,” ütles Pärna. „Jätkuvad populaarsed rahvakoolitused- õunapuude hoolduslõikused Kungla tn 6 ja Paide tn 8 koduaedades ning proovile saab end panna sportlikes mängudes ja suure õunapildi ühisvärvimises. Kuna Õunafestival on kogupere üritus, siis lapsed saavad nautida rõõmsate klounide- Piip ja Tuut etteastet ning kõik külalised kaasa elada Birgiti esinemisele,” lisas Pärna.

Kokkamishuvilised on oodatud osalema erinevatel konkurssidel. Žürii selgitab välja parima õunakoogi, õunaveini, õunamoosi ja alkoholivaba õunajoogi ning võitjad saavad festivali lõpuosas auhindadega tunnustad.

Triin Pärna sõnul tuleb Hiiumaa ettevõtja Triinu Schneider türilastele õunamahla pressima ka tänavu. Suur mahlategu toimub Türi kultuurikeskuse juures 4. oktoobril algusega kell 10. Selleks, et mahlategu häireteta sujuks, soovitab Pärna anda oma mahlapressimise soovist teada Triinu Schneiderile telefonil 518 9693.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles