Teavituskampaania juhib tähelepanu koduse prügipõletuse negatiivsetele mõjudele

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke
Lõke Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Keskkonnaministeerium jätkab talvel alguse saanud kampaaniat „Arukas sordib, arutu põletab“, mille eesmärk on teadvustada jäätmete koduses küttekoldes põletamise ohtusid inimese tervisele ja keskkonnale.

 

Jäätmepõletuse teema tõusetub igal aastal, eriti just kütteperioodi algul ning kevadiste koristustööde käigus. „Sügise saabudes hakkavad temperatuurid kukkuma, mis omakorda tähendab, et sooja saamiseks hakatakse kodustes küttekolletes tuld tegema. Sageli aga leitakse, et lisaks küttepuudele võib ahju visata majapidamises tekkinud pakendijäätmeid ning muud prahti,“ ütles Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek.

Eek selgitas, et koduses küttekoldes tohib põletada ainult puhast ehk immutamata puitu ning kiletamata pappi ja paberit, kuid viimaseid soovitavalt vaid tulehakatuseks, sest papi- ning paberijäätmeid on keskkonnasäästlikum hoopis ringlusse võtta. „Koduses ahjus ei saavutata iialgi samasugust põlemistemperatuuri, nagu jäätmepõletustehastes, mistõttu tekib prügi põletamisel suitsugaasides mürkainete kokteil ja seetõttu mõjub jäätmete põletamine nii majapidamist ümbritsevale aiale kui ka korstnale laastavalt,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles