Võitjata jäänud võitlus äärmuste vahel

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukalt esimesest voorust väljunud Allar Jõks ja Siim Kallas kaotasid teises voorus võimaluse presidendiks saada 60 valimiskogu liikme otsuse tõttu mitte kumbagi neist eelistada.
Võidukalt esimesest voorust väljunud Allar Jõks ja Siim Kallas kaotasid teises voorus võimaluse presidendiks saada 60 valimiskogu liikme otsuse tõttu mitte kumbagi neist eelistada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hommikune elevus võimalusest kaasa rääkida Eesti uue presidendi valimisel asendus pika tööpäeva lõpuks tundega, justkui oleks päev tühja läinud. Kaosele vaatamata lootus püsib.

Lennujaama sarnane põhjalik turvakontroll läbitud, võttis laupäeval Estonia kontserdimajja sisenejates maad rõõmus ootusärevus ja optimism, sekka elevustki pealinnas käigust.

«Presidenti ei olegi kohal?» imestas osa kaugemalt kohale sõitnutest. «Küllap ta teiseks vooruks tuleb,» märkis teine seepeale. Kõik suundusid oma kohtadele: valimiskogu liikmed saali, ajakirjanikud külgmistele rõdudele ja külalised otsarõdule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles