Minister selgitas oma väljaütlemisi

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Eelmisel nädalal Järvamaa sotsiaaltöötajate ja omavalitsusjuhtidega kohtunud sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna kiitis kohalikku koostööd sotsiaalvaldkonnas ning selgitas veidi lähemalt uuel aastal ees seisvaid muutusi ning ka oma nädala väljaütlemisi.

Tsahkna sõnas, et on teadlik pensioniea tõstmise mõtte ebapopulaarsusest, kuid sellega tahtis ta osutada praeguse pensionisüsteemi puudustele, mis ei tohiks kellelegi üllatusena tulla, kuid millest kõva häälega rääkida ei taheta. «See ei puuduta praeguseid pensionäre, vaid minuvanuseid tööinimesi, kellele praegune süsteem tähendab tulevikus neli korda madalamat keskmist vanaduspensioni kui praegu,» lausus ta.

Üle-eestilist olukorda sotsiaalvaldkonnas võrdles Tsahkna lapitud tekiga, mida keegi endale ei taha. «Riik on lükanud palju teemasid kohalike omavalitsuste kaela ning käib üks pidev kemplemine, kes millist teenust osutab,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles