Õpilased hakkavad putru keetma

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T
T Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel sügisel esimest korda tähistatakse Eestis pudrukuud toreda aktsiooniga, kus lapsed saavad koolides õpetaja juhendusel ja terve klassiga nuputada ja katsetada pudruretsepte.

10. oktoober on kuulutatud rahvusvaheliseks pudrupäevaks. Pudrukavandi eesmärk on tõsta laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, anda teavet õigete toitumisvalikute ja toiduvalmistamise kohta ning hoogustada hommikupudru söömist.

Eestlased tarbivad teraviljatooteid üsna palju, kuid toitumisspetsialistide hinnangul alati mitte küllaldaselt. Meie organismile on teravili äärmiselt oluline ja kindlasti tuleks teraviljatoitude osa suurendada laste menüü.

Pudruprogrammi algatajad on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless, kes toetavad programmis osalevaide koole nii abimaterjalide kui ka diplomite ja kingitustega kõigile osalevatele lastele.

Klassides jagatavatele retseptiraamatutele on oma toetuse andnud Gerd Kanter, Gerli Padar, Getter Jaani, Pille Minev, Helen Sürje ja eelmise aasta parim pudrumeister Helena Kõivsaar.

Koolilapsed jagunevad kahte vanuserühma: I–IV ja V–VIII klass. Klasse saab veebilehel www.pudruprogramm.ee kirja panna nende õpetaja.

Pudruprogramm päädib 31. oktoobril ühe klassi külastusega restorani Vapiano, kus nad saavad valmistada süüa koos profikokkadega ja olla osalised suurköögi igapäevatöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles