Kolme küla jaoks korraldab vald rahvaküsitluse

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esna endise raudteejaama ära ostnud viimase jaamaülema tütred toimetavad suviti külas koos sõprade ja tuttavatega.
Esna endise raudteejaama ära ostnud viimase jaamaülema tütred toimetavad suviti külas koos sõprade ja tuttavatega. Foto: Dmitri Kotjuh

Seoses sellega, et Kareda vallavolikogu on algatanud Kareda valla ja Roosna-Alliku valla vahelise piiri muutmise, toimub oktoobris kolme küla elanike arvamuse selgitamiseks rahvaküsitlus.

Esna, Vodja ja Öötla küla elanikelt küsitakse, kas nad soovivad küla üleandmist Kareda valla koosseisust Roosna-Alliku valla koosseisu.

Külade üleandmise kohta saavad üleanatavate  külade elanikud arvamust avaldada pühapäeval ja esmaspäeval - 16.-17. oktoobril. Küsitluspunkt on avatud mõlemal päeval Kareda Valla Majas aadressil Kesktee 11, Peetri alevik, Kareda vald ajavahemikus 9.00- 17.00.

Küsitlusest on õigus osa võtta igal küsitluse ajaks vähemalt 16-aastaseks saanud elanikul, kes Eesti rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmetel elab püsivalt Kareda valla Vodja, Öötla või Esna külas.

Isik, kes viibib küsitluse toimumise päeval Kareda vallas, võib taotleda küsitluslehe täitmist kodus, kui isiku tervislik seisund või mõni muu mõjuv põhjus on takistuseks tema vahetule osalemisele küsitluskohas toimuval küsitlusel. Küsitluslehe kodus täitmise taotlus esitatakse komisjonile või vallasekretärile hiljemalt kolm tundi enne küsitluskoha sulgemist küsitluse viimasel päeval. Seega tuleb küsitluslehe kodus täitmise soovist teatada hiljemalt esmaspäeval,  kella 14.00.

Rahvaküsitlusel osalemiseks peab isikul olema esitamiseks kehtiv isikut tõendav dokument.

Kareda vald annab kodulehel teada, et haldusterritoriaalse korralduse muutmise kohta selgitatakse Kareda valla elanike arvamus välja novembrikuus, seega peale seda, kui ühinemisleping on olnud avalikustatud ning teatakse, mille üle hääletatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles