Kuluka haiguse põdeja peab ise professor olema

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veresuhkru mõõtmine glükomeetriga
Veresuhkru mõõtmine glükomeetriga Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Diabeet on üks kõige kallimatest ja kurnavamatest kroonilistest haigustest, selgus 21. septembril Paides toimunud diabeedipäevalt , kus esinesid Lõuna – Eesti Haigla diabeediõed Veevi Hõrak ja Pille Jagomäe. 

Spetsialistid tuletasid meelde, et suhteliselt kaebustevaba kulu tõttu võib diabeet jääda pikaks ajaks diagnoosimata, ravimata või halvasti ravitud diabeediga kaasnevad aga kaugtüsistused.

Teabepäeva korraldanud Järva diabeetikute ja reumaseltsi juhataja Eevi Sikstuse kinnitusel oli tagasiside osalejatelt väga hea. "Õed jagasid praktilist nõu, kuidas elustiil ja adekvaatne ravi mõjutavad diabeedi kulgu ja kas ning kuidas saab diabeeti vältida. Õdede esinemine oli professionaalne, meeldiv ja haarav, illustreeritud slaidide ja näidetega," vahendas Sikstus. Soovijad said vastused oma küsimustele ning enesekontrolli tutvustati lihtsal ja arusaadaval viisil. "Õde Veevi õpetas ka vastavalt tulemusele veresuhkrut reguleerima," lisas Sikstus.  Ta tunnistas, et Jagomäe kirjeldused ja fotod diabeetilisest jalast olid nii mõnelegi ehmatavad, kuid kuuldes näiteid headest ravitulemustest tekkis osal kuulajaist soov külastada Võru   jalaravikabinetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles