Soosild ja vana vallamaja ärkavad filmis elule

Birgit Itse
, birgit.itse@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused järgmisel kevadel algavateks võteteks Esna vanas vallamajas on alanud. Kunagine sissekäiguava (taga keskel) on vabastatud ning käib vanade ahjude-soemüüride lammutus. MTÜ Karessen juhatuse liige Tõnu Taali ütlust mööda tuleb ruum teha tühjaks, et saaks taastada vana põranda ja seinad valgeks lubjata.
Ettevalmistused järgmisel kevadel algavateks võteteks Esna vanas vallamajas on alanud. Kunagine sissekäiguava (taga keskel) on vabastatud ning käib vanade ahjude-soemüüride lammutus. MTÜ Karessen juhatuse liige Tõnu Taali ütlust mööda tuleb ruum teha tühjaks, et saaks taastada vana põranda ja seinad valgeks lubjata. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmise aasta aprillis algavad Anton Hansen Tammsaare romaani «Tõde ja õigus» esimese osa põhjal valmiva filmi võtted Järvamaal. Ettevalmistused selleks juba käivad.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul konkursi tulemusena filmilinale jõudva teose tegevprodutsent Johanna Trass ütles, et Järvamaast kujuneb Võrumaa kõrval teine põhivõttekoht, sest siin võetakse üles stseenid soosillal ja vallamaja juures. «Soosilla leidsime Mõnuvere kandist ja vallamajana võtame kasutusele Esna vana vallamaja,» täpsustas ta.

Vargamäe on leitud pärast üle-eestilisi otsinguid siiski Võrumaalt, ka kõrtsistseene filmitakse Vastseliina linnuse kõrval asuvas maanteekõrtsis. Kuigi vallamajadest oli Trassi ütlust mööda ka mõni hea valik Lõuna-Eestis, siis päris sobivat omanikega rääkides siiski ei leitud. «Küll olid nad vallamajana praegu kasutusel, küll liiga suured puud ette kasvanud või elasid inimesed sees,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles