Lavakunstikooli tudengid tulevad meie õuele mängima

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtul astus 19 lavakunstikooli kolmanda kursuse tudengit Anne Türnpu ja Mart Kolditsa juhendusel esimest korda üles oma tulevasel kodulaval Paide kultuurikeskuses ja esitas laulutervituse.
Teisipäeva õhtul astus 19 lavakunstikooli kolmanda kursuse tudengit Anne Türnpu ja Mart Kolditsa juhendusel esimest korda üles oma tulevasel kodulaval Paide kultuurikeskuses ja esitas laulutervituse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuuldus sellest, et Paidest saab peagi teatrilinn, vedas veel hiljaaegu nii mõnegi skeptiku suu muigele. Nüüd on jutud saanud tõepõhja alla, sest Paide linnavalitsuse ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli koostöölepe on sõlmitud ning esimene samm oma kutselise teatri suunas tehtud.

Koostöölepingu järgi esitab lavakunstikool oma lõpulavastusi, eksamitöid ja teisi tudengiprojekte külalisetendustena Paide kultuurikeskuses. 28. lennu tudengid, kes praegu õpivad kolmandal kursusel, on andnud põhimõttelise lubaduse hakata kooli lõpetamise järel korraldama Paides teatritegevust ja kultuurielu.

Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller täpsustas, et linnateatri loomise leping sõlmitakse suure tõenäosusega kevadel ja teater alustab tööd 2018. aasta sügisel. «Selle esmapilgul võimatuna näiva mõtte süstis meisse Rahvusooperi Estonia direktor Aivar Mäe, kes on lubanud teatri loomisele nõu ja jõuga kaasa aidata,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles