Nädalavahetusel kõik linde vaatlema!

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Ader

Sel laupäeval ja pühapäeval on rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2016, kus igal aastal osaleb ka Eesti. Sellega pööratakse tähelepanu lindude sügisrändele ja meid ümbritsevale linnurikkusele. 

Kuna Eestis on just praegu käimas aktiivne lindude ränne, on oodata huvitavaid linnuelamusi. Riho Kinks Eesti ornitoloogiaühingust ütles, et linnuvaatluses osalemiseks tuleb neil päevil vaid enda ümber lahtiste silmadega ringi vaadata. «Näiteks jälgida, kes koduaias tegutsevad, minna lühemale või pikemale linnuretkele või osaleda juhendajaga linnuvaatlusel Tartu-, Harju- ja Pärnumaal,» selgitas ta.

Kinks palus nähtud liigid ja lindude ligikaudse arvu kirja panna ning võimalusel edastada andmed kiirkokkuvõtete tegemiseks juba 2. oktoobril hiljemalt kell 15-ks Eesti ornitoloogiaühingu kodulehel www.eoy.ee oleva ankeedi abil.

Lõpliku kokkuvõtte tegemiseks ootavad ornitoloogid vaatlustulemusi 5. oktoobriks, siis võib neid saata ka postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu.

Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad toimuvad sel aastal 23. korda. Seda korraldab ülemaailmne linnukaitseühendus BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti ornitoloogiaühing.

Lähem teave vaatluspäevade ja juhendajaga linnuvaatluste kohta on siin:  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles