Meditsiinihuvilised noored saavad Türil lisaõpet

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes saab abi esimesena? Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna seinal olev teabetahvel selgitab, miks mõnel juhul tuleb varem pöördunud inimesel oodata kauem kui sel, kes alles saabus.
Kes saab abi esimesena? Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna seinal olev teabetahvel selgitab, miks mõnel juhul tuleb varem pöördunud inimesel oodata kauem kui sel, kes alles saabus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile allkirjastasid tervishoiu valikkursuse koostöölepingu Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann, AS Järvamaa Haigla peaarst Andres Müürsepp ja Türi Ühisgümnaasiumi direktor Ellu Rusi.

 

Türi ühisgümnaasiumi direktori Ellu Rusi sõnul valmistab kursus meditsiinihuvilisi noori tulevaseks erialavalikuks paremini ette. „ Noorte huvi tervishoiuvaldkonna vastu on suur ja esimest korda tuli valikkursuse kohtade täitmiseks teha konkurss."

Aasta jooksul tutvustavad Järvamaa haigla spetsialistid noortele erinevaid tervishoiu valdkondi ja õpetavad praktilisi oskusi. Tervishoiukursuse maht on 70 tundi ja õpet saavad 15 noort.

Ainekava koostati Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere eestvedamisel ja selle eesmärgiks on anda teadmisi  Eesti riigi tervishoiusüsteemist, tervishoiukorraldamisest, tervishoiuvaldkonnas töötavatest spetsialistidest ning läbi teoreetiliste teadmiste ja praktiliste tegevuse kujundada õigeid tervisekäitumise hoiakuid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles