Galerii: prokurör nõudis ööklubis mehe surnuks pussitajale pikka vangistust

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prokurör küsis tänasel kohtuistungil tänavu kevadel Paide ööklubis mehe surnuks pussitanud Freddy Leppänenile liitkaristuseks kümne aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.

Kohus langetab otsuse 21. novembril, ütles Lääne ringkonnaprokuratuur pressinõunik Annely Erm.

Esmaspäeval algas Paide kohtumajas istung ööklubis kaht meest pussitanud Leppäneni üle. Prokuratuur süüdistab Leppäneni surma põhjustamises ja tervisekahjustuse tekitamises. Leppänen ennast kohtus süüdi ei tunnistanud, vaid selgitas, et tegemist oli hädakaitsega.

Süüdistuse järgi lõi Leppänen tänavu 20. märtsil Paide ööklubis omavahelise tüli käigus noaga 28-aastast meest, kes suri hiljem saadud vigastusse. Lisaks tekitas süüdistatav teisele, toona 31-aastasele mehele noaga kaks lõikehaava.

Raske tervisekahjustuse tekitamise eest, kui sellega on põhjustatud inimese surm, saab kohtus süüdimõistmise korral karistada 4–12 aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles