Pandimaja omanik: mida hinnalisem ese, seda kindlam lunastus

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümnendat aastat Paidest pandimaja Luutar ketti juhtivad Luule-Ljubov Emmar ja Tarmo Kaldam peavad oma igapäevatööd põnevaks, sest hinnalisimad esemed, mille eest laenu võetakse, on 10 000 – 15 000 euro suuruse väärtusega ehted ja kellad, tavalisemad telefonid ja kodutehnika.

Pandimaja Luutar sai alguse kümme aastat tagasi Tarmo Kaldami julgest tahtmisest ja tema elukaaslase Luule-Ljubov Emmari tundest, et laenu andmisel käsipandi tagatisel on tulevikku. «Tarmo on väga julge ettevõtja ja riskija, mina tagasihoidlikum ja rohkem kahe jalaga maa peal, kuid meeskonnana töötame siiani hästi,» ütleb Luule Emmar Luutari Bermuuda ärimajas asuvas peakontoris heledal diivanil istudes.

Luule lisab, et tema oli siis 22- ja Tarmo 24aastane, kuid nad teadsid kindlalt, et tahavad saada ettevõtjateks. «Nüüdseks on meil esindusi üle Eesti 16 ja järgmisel aastal on kavas avada 17. Oleme nende kümne aastaga nõukoguliku mainega vaesematele inimestele mõeldud pandimajast kujundamas tõsiseltvõetavat tavainimesele mõeldud finantsasutust,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles