Rahvajooksu järel selguvad Eesti suurima jooksusarja võitjad

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooks. Foto on illustratiivne.
Jooks. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Eesti suurim rahvaspordisari Selver Linnajooksud liidab 2016. aastal seitset Eesti jooksusündmust, pannes liikuma üle 40 000 liikumisharrastaja.

 

Jooksusari loob stiimuleid nii tipptasemel jooksjatele kui harrastajatele. Kõigil seitsme osavõistluse peale vähemalt sada kilomeetrit läbinutele, ehk „100+“ arvestuses paremate osas toimub punktiarvestus, mille põhjal selguvad üldvõitjad. Enne pühapäeval toimuvat Selver Linnajooksude finaaletappi, Paide-Türi rahvajooksu, on meestest enim punkte kogunud Tiidrek Nurme (44 punkti) ja tema keenialasest treeningpartner Ibrahim Mukunga (40 punkti), kes aga Linnajooksude üldarvestusse ei lähe, kuna nende läbitud distantsid jäävad alla saja kilomeetri. Sarja üldvõidu peapretendendiks on Eesti Maaülikooli Spordiklubi esindaja Argo Jõesoo, kellel on koos 33 punkti. Talle järgnevad 25 punktiga Jaanus Kallaste ning 17 punktiga Marti Medar mõlemad klubist Treeningpartner.

Naistest on Selver Linnajooksude üldvõidu endale kindlustanud Kaisa Kukk klubist Treeningpartner, kellel on kogutud 64 punkti ning läbitud juba kuue etapiga üle saja kilomeetri. Teisel kohal on Moonika Pilli spordiklubist Jooksupartner 47 punktiga. Tihe rebimine tuleb Selver Linnajooksude kolmanda koha pärast, sest neli jooksjat, Astrid Mai Barsegjan (27 punkti), Liina Kivi (25 p), Hillevi Velba (23 p) ja Jana Treier (23 p), jäävad kõigest nelja punkti piiresse. Üldarvestuse konkurentsist on väljas Mari Boikov, kes on kogunud küll 42 punkti, aga läbitud kilomeetreid jääb tal seekord alla saja.

Terve sarja läbinute arv ületab praeguste prognooside kohaselt neljasaja piiri ning 100+ rajal kaasa teinud jooksjaid tuleb kokku üle kolmesaja. Selver Linnajooksude üldine osavõturekord pärineb möödunud aastast, kui kõigil sarja kuuluvatel jooksudel kokku osales 40 282 liikumisharrastajat. Praeguste prognooside kohaselt lüüakse see tulemus tänavu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles