Piimatootja: iga lisaraha tuleb ära kasutada

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koigi vallas Päinurmes tegutseva piimatootja,  AS Veskimäe juht Rita Sardis seisab tõsiasja ees, et praegu on lüpsilehmi vaid 130 ja seetõttu viimastel aastatel kahest piimapaagistki kasutuses olnud vaid üks.
Koigi vallas Päinurmes tegutseva piimatootja, AS Veskimäe juht Rita Sardis seisab tõsiasja ees, et praegu on lüpsilehmi vaid 130 ja seetõttu viimastel aastatel kahest piimapaagistki kasutuses olnud vaid üks. Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi toetus piimatootmise vähendamise eest on tootjatele kui süllekukkunud raha, mida on nende meelest rumalus jätta praeguse piimahinna juures kasutamata.

Koigi vallas Päinurmes tegutseva AS Veskimäe juhi Rita Sardise hinnangul tuli PRIA vahendusel pakutav piimatootmise vähendamise toetus lihtsalt õigel ajal. «Toetuse saamiseks küll tootmist vähendama ei hakkaks, kuid et piima on meil pool aastat olnud nagunii vähem, siis oleks rumal lisaraha jätta kasutamata,» ütles 1995. aastast osaühingut juhtiv Sardis.

Veskimäe piimakarjas on aasta algusega võrreldes 30 looma vähem, sest ots otsaga kokku tulekuks on tulnud müüa tiineid mullikaid. Lisaks sellele pole tänavu silo kvaliteet just kiita ning juba piimahinna langedes on vähendatud oluliselt lisasööda andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles