Amet pakub noortalunikele toetuse eeltäitmise võimalust

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortalunikud võistlemas eelmisel aastal
Noortalunikud võistlemas eelmisel aastal Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PRIA pakub noortalunikele võimalust eeltäita e-PRIAs taotlus, et küsida kuni 40 000 eurost toetust juba 10.-17. oktoobrini kestvas esimeses voorus jagatavast neljast miljonist.

Maaelu arengukava 2014-2020 põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja programmperioodiks on kavandatud 22,1 miljonit eurot, sellest 4 miljonit eurot jagatakse toetusteks algavas esimeses voorus.  PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasiku sõnutsi on ühe taotleja toetuse piirmäär 40 000 eurot ning toetust on tal võimalik saada üks kord. "Palume mitte jätta taotluse esitamist viimasele päevale, et ootamatud vajakajäämised andmetes ei saaks takistuseks taotluse esitamisele," toonitas ta.

Lisaks füüsilisest isikust ettevõtjale (FIE) ja osaühingule saavad taotlejaks olla ka aktsiaselts, täis- ja usaldusühing. "FIE, äriühingu osanik või aktsionär peab taotluse esitamise ajal olema noorem kui 40 aastat. Tal peab olema põllumajanduslik haridus ja  töökogemus või tuleb need omandada 36 kuu jooksul arvates taotluse rahuldamise otsuse tegemisest. Kehtivad ka mitmesugused nõuded senistele majandusnäitajale," täpsustas Sarv-Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles