Kohtumised imelisel Islandil

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi kuulsaim vulkaan on kahtlemata Eyjafjallajökull (tõlkes saare mägede liustik), mis külvas 2010. aasta kevadel segadust Euroopa lennuliikluses. Vulkaani nägid A. H. Tammsaare muuseumi  programmijuht Kristi Kirss (vasakul) ja Siiri Kvell eemalt.
Islandi kuulsaim vulkaan on kahtlemata Eyjafjallajökull (tõlkes saare mägede liustik), mis külvas 2010. aasta kevadel segadust Euroopa lennuliikluses. Vulkaani nägid A. H. Tammsaare muuseumi programmijuht Kristi Kirss (vasakul) ja Siiri Kvell eemalt. Foto: Erakogu

Ühel augusti lõpupäeval pakkisid A. H. Tammsaare muuseumi Vargamäel teadur Siiri Kvell ja programmijuht Kristi Kirss kohvrid ning sõitsid Islandile, et kohtuda viie päeva jooksul selle maa mineviku, oleviku ja tulevikuga. Oma reisi õnnestumiseks peavad nad asjaolu, et neid saatis kohalik inimene, kes teadis täpselt, kuhu minna ja millele tähelepanu pöörata.

Kohtumised eelarvamusega

Et Siiri Kvell ja Kristi Kirss olid Islandil esimest korda, olid ootused seotud vaid teiste arvamuste ja internetist leituga. «Olime kindlad mitmes asjas. Esiteks olime veendunud, et Islandil on nii tuuline, et tuul puhub meid Eestisse tagasi. Teiseks arvasime, et vihm kastab meid nii märjaks, justkui oleksime ujumast tulnud,» ütles Kirss muheldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles