Türilased sõeluvad välja parimad ideed

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Murumoori mängupark on juba praegu koht, kus lastele meeldib aega veeta. Eelarvest raha saamisega lisanduks sinna atraktsioone ja lava.
Türi Murumoori mängupark on juba praegu koht, kus lastele meeldib aega veeta. Eelarvest raha saamisega lisanduks sinna atraktsioone ja lava. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi valla elanikel on suurepärane võimalus rääkida kaasa valla eelarve kokkupanekul ja suunata 25 000 eurot ettevõtmistesse, mis tunduvad rahvale olulised. Oma tahte näitamiseks tuleb vaid osaleda rahvahääletusel.

Türi vallavanem Pipi-Liis Sie­mann selgitas, et tänavu küsis vald esimest korda arvamusi, mida kohalikele inimestele olulist võiks järgmise aasta jooksul kindlasti teoks teha. «Niinimetatud kaasava eelarve eesmärk on kavandada  valla eelarvesse sellised kulud, mis teenivad enim kogukonna huve ja mille rahvas  on välja pakkunud,» ütles ta.

Tähtajaks laekus 23 ideed. Nende hulgast tegi esimese valiku komisjon, kuhu kuulusid kõigi volikogu komisjonide ja vallavalitsuse esindajad. Komisjon koostas paremusjärjestuse ja paneb rahvahääletusele kümme pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles