Külas näeb uusi filme varem kui pealinnas

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külas, kus põles korter­elamu, näeb uusi filme varem kui Tallinnas ning möödasõitjate pilku püüab kasvõi hetkeks mõis koos pargiga, inimesed naudivad elu vaikses roheluses ja unistavad kolhoosiaja elavast seltsielust. See on Sargvere.

Nii nagu püüab mööda Mäeküla–Koeru–Kapu maanteed sõitjate pilke Paide vallas asuv Sargvere mõis, pöördusime meiegi sealse külaeluga tutvumiseks mõisas tegutseva Sargvere maakultuuri edendamise seltsi eestvedaja Saimi Sapi poole.

Peagi kaks aastat seltsi tegevust vedanud Sapp märgib, et elu keerleb tõesti ümber mõisa. Et Sapp käib tööle nelja kilomeetri kauguselt naaberkülast, õpib temagi sargverelasi alles tundma. «Ma ei tundnud Sargverre tulles kedagi ja elanikud tundusid tüüpiliste eestlaste ehk üsna kinnistena, kes vaatasid mind pigem eemalt ja kahtlustavalt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles