Seitsmekümneaastane tegelgu lastelastega

Silvi Lukjanov
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide masinatehases 80aastaselt treialiametit pidanud Arvo-Heino Adrat lõpetas töö sel kevadel. «Kevadel lõpetan, aitab küll sellest töölkäimisest. Lõpuks on vaja võtta aega ka aiandushobiga tegelemiseks,» arutles ta 29. veebruaril töökohas oma 80. sünnipäeva tähistades.
Paide masinatehases 80aastaselt treialiametit pidanud Arvo-Heino Adrat lõpetas töö sel kevadel. «Kevadel lõpetan, aitab küll sellest töölkäimisest. Lõpuks on vaja võtta aega ka aiandushobiga tegelemiseks,» arutles ta 29. veebruaril töökohas oma 80. sünnipäeva tähistades. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui minister näeb pensionisüsteemi tulevikku inimeste tööaja pikenemises 70. eluaastani, siis ettevõtjatele tundub selline suhtumine töötajasse koomilisena. Ka konkurents tööturul eeldab pigem töötaja kiirust ja jõudlust.

Nii tekitas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna väljaöeldud ettepanek tõsta pensioniiga 70. eluaastani Paide MEK ASi juhatuse liikmes Janek Lohus hämmastust. «Kõik tahavad ju varem väljateenitud puhkusele saada. Nüüd siis töötame veel kauem,» lausus ta. «Mõistan, et riigi rahakott on selleks liiga õhuke, kuid kas suudame tööd teha nii kaua. Eriti ehitusvaldkonnas, kus töö on ka füüsiliselt raske.»

Kui pensioniea tõusuga tagab riik ka inimeste tervisliku seisu paranemise, võib see Lohu hinnangul isegi olla võimalik. «Praegu väheneb töövõime ikka juba 50-60aastastel märgatavalt. Võid ju tahta, kuid liigutused jäävad tahes-tahtmata aeglasemaks ja jõudu vähemaks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles