Kultuurikeskuse suurt lava ehib peagi kontsertklaver

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi muusikaõpetaja Malle Nööp mängib pildi tarvis kultuurikeskuse suure saali klaveril paar lugu. Saab ju mängida küll, aga kui pill vahetatakse uue vastu, siis see on tema meelest hea mõte.
Paide gümnaasiumi muusikaõpetaja Malle Nööp mängib pildi tarvis kultuurikeskuse suure saali klaveril paar lugu. Saab ju mängida küll, aga kui pill vahetatakse uue vastu, siis see on tema meelest hea mõte. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Suure saali uuenenud toolid, kino digiseadmed, nüüd uus, kontsertklaver – see on olnud ja on kultuurikeskuse sõpradest ja toetajast moodustunud tooliklubi tegevuse mõte.

Et suurendada Paide kultuurikeskuse väärtust kontserdipaigana, kestab 15. novembrini aktsioon kontsertklaveri ostu toetuseks. «Oleme saanud siin mänginud pianistidelt tagasisidet, näiteks Mihkel Poll on küsinud viisakalt, ega meil ole kavas klaverit vahetada, nüüd on ta lubanud olla uue klaveri toetajahääleks,» selgitas direktor Ülle Müller. «Ka kultuurikeskuse nõukogu on soovitanud mõelda uuele klaverile.»

Mülleri teada maksavad päris uued klaverid palju, vähemalt 40 000 eurot, aga sellest kultuurikeskuse jaks üle ei käi. «Meil on kokkulepe Eesti muusika- ja teatriakadeemiaga, et saame neilt küll kasutatud, aga see-eest väga hea Estonia kontsertklaveri, mille soovime täielikult renoveerida,» lausus ta. «Kui läheb hästi, korrastame ka praeguse klaveri ja tõstame kammersaali, siis on mõlemas saalis hea pill.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles