Eilsel rahvusvahelisel pudrupäeval keetsid Paide gümnaasiumi VIIa klassi õpilased kaerahelbeputru ja sõid seda isukalt. Mõni võttis portsu lisaks, sest puder polnudki nii vastumeelne, kui enne tundus.
Tellijale
Omatehtud puder viis keele alla
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi kodundusõpetaja Pirjo Aeru ütlust mööda on seitsmendas klassis käivad 12- ja 13aastased lapsed just see sihtrühm, kes enamasti kirtsutab pudru peale nina. Pärast ühist lõbusat kokkamist vaatavad nad pudrukaussi hoopis teise pilguga. «Kui oled täpselt retsepti järgi koostisaineid mõõtnud, jännanud üle keeva piimaga, timminud pliidi temperatuuri ning oodanud kannatlikult helveste pehmeks haudumist, siis on pudrul hoopis teine mekk,» lausus ta naljatades.