Video: Kokteilisegajast robot tuuakse huviliste ette

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi valla mees Lauri Lina võttis kätte ja meisterdas autovaruosadest robotbaarmeni, vajuta aga nuppu ja masin segab kokku sobiva kokteili.

Lina nimetab baarileti ja kahe mehe siluetiga varustatud masinat elektrooniliseks baarmeniks, mille valmistamise põhjus on proosaline. Nimelt on tema korraldada Veski-Silla kalamajas pidu. «Kaks sõpra, Indrek Mardo ja Andres Ivanov, otsustasid, et ei viitsi sel peol joogivalajad olla. Nii tegingi masina, mis valab jooke nende eest,» selgitas ta.

Oluline on, et kokteil koosneks kahest komponendist, olgu väljavalatav vedelik siis alkohoolne või mitte. Vajuta rohelisele nupule, tõuseb papist Indreku (tegelikult materjal on kapatahvel) pudelit hoidev käsi, jook valgub topsi, käsi liigub algasendisse tagasi. Siis on papist Andrese kord, kes valab peale kokteili teise komponendi, näiteks mahla. Seega kokteil valmib kahe mehe koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles