Algab täiskasvanud õppija nädal

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui riik toetab, võib kool panna tööle kasvatusraskustega õpilaste ja tasandusklassi. Järva–Jaani gümnaasiumis on mõlemad, tulemustega on rahul nii õpilased kui ka õpetaja Õile Kalme.
Kui riik toetab, võib kool panna tööle kasvatusraskustega õpilaste ja tasandusklassi. Järva–Jaani gümnaasiumis on mõlemad, tulemustega on rahul nii õpilased kui ka õpetaja Õile Kalme. Foto: Andrus Eesmaa

Reedel, 14. oktoobril kell 11.00 algab XIX täiskasvanud õppija nädal „Õige aeg on õppida!” Tartu Ülikooli Narva Kolledžis toimuva tunnustusüritusega, kus kuulutatakse välja aasta õppija, koolitaja, õpitegu, koolitussõbralik organisatsioon, koolitussõbralik omavalitsus ja raamatukogu. 

Täiskasvanud õppija nädala jooksul viiakse üle Eesti läbi arvukaid täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Täiskasvanud õppija nädalal on fookuses elukestev õppimine ja enesetäiendamine, mis on inimese ja ühiskonna arengu põhiline eeldus toimetulekuks muutuvas maailmas.

Põnevaid loenguid, õpitube, näitusi ja koolitusi toimub terve nädala vältel lasteaedades, üldhariduskoolides, kutsekoolides, kõrgkoolides, muusikakoolides, Rajaleidja keskustes, noortekeskustes, raamatukogudes, rahvamajades ja kultuurikeskustes üle kogu Eesti. Ürituste kalendriga saab tutvuda siin.

Nädala lõpetab reedel, 21. oktoobril algusega kell 11 Tallinnas Sokos Hotellis Viru toimuv täiskasvanuhariduse foorum "Paremad oskused = kindel investeering". Foorumil võtetakse vaatluse alla täiskasvanute oskused ja arutletakse oskuste tähenduse üle.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles