Tänavuste jõulusigade taguotsad on porised

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallas Säreveres tegutseva Convi Food Sweetsi OÜ tootmises käib kibekiire töö, sest septembris algas  jõulutellimuste täitmine, mis on suuremad kui eelmisel aastal.
Türi vallas Säreveres tegutseva Convi Food Sweetsi OÜ tootmises käib kibekiire töö, sest septembris algas jõulutellimuste täitmine, mis on suuremad kui eelmisel aastal. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Türi vallas asuv martsipanitehas saatis juba Norra poole teele esimese, suurima jõulutellimuse erinevas suuruses ja pakendis poriste ehk šokolaadist tagumikega sigu. See on seal selle jõulude popp toode, lisaks sussilumehelbed, päkapikud ja põhjapõdrad.

Türi vallas Säreveres asuva Convi Food Sweetsi OÜ juhatuse liikme Anu Zinovjevi selgitusel asusid nad jõulutellimusi täitma septembris ja esimene suurem tellimus on läinud Norrasse juba teele. «Eelmisel aastal tellisid šokolaadist sigu rohkem rootslased, tänavu avastasid need ka norrakad, aga poriste tagumikega,» sõnas ta.

Zinovjev täpsustas, et Norra ja Rootsi ongi juba pikka aega nende peamised kliendid, kellega koostöös valmivad ka uued tooted. Kui suurklient Norra tahtis tänavu oma sigadele poriseid ehk šokolaadist tagumikke, siis need ta tänavu jõuludeks ka saab. «Tore, et palju räägitud seakatkuteema on martsipanist sigade tellimusi vaat et suurendanudki,» lausus üle 20 aasta martsipanmaiusi tootva ettevõtte juht. «Kui sealiha süüa ei saa, siis katk martsipanist sea söömist ei takista kuidagi,» lisas ta naljatledes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles