Avatud toidutööstusi külastas üle 800 inimese

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: ANDRUS EESMAA/JT/SCANPIX JT/SCANPIX

Eesti toidutööstusi külastas 10.-14. oktoobrini toimunud esimesel üle-eestilisel avatud toidutööstuste nädalal üle 800 inimese. Ekskursioone oma tootmisesse korraldas tänavu 18 toidutööstuse ettevõtet, neist üks pagaritööstus ka Järvamaalt.

Maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp sõnas, et Eesti inimeste huvi kodumaise toidutööstuste vastu oli väga suur, kohad paljudele ekskursioonidele täitusid juba nädal aega varem. „Kokku külastas ekskursioonide raames Eesti toidutööstusi üle 800 inimese. Täname kõiki osalisi ja ettevõtteid, kes oma tootmised avasid,” tunnustas ta.

Ka Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul läks esimene üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal korda ja täitis oma eesmärki. „Eesti inimesed said heita pilgu toidutööstuse köögipoolele ja näha, kuidas valmib suurem osa toidust meie igapäevasel toidulaual,“ ütles Potisepp. „Avatud toidutööstuste nädal peaks toimuma igal aastal, et inimesed saaksid näha põhilist – toidutööstustes tehakse toitu südamega ja üpris samal viisil, kui seda tehakse koduköögis. Lihtsalt kogused on suuremad.“

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus rõhutas, et toidutööstused on oluliseks partneriks põllumehele kodumaise toidu toomisel toidulauale. „Talud ja põllumajandusettevõtted on koos juba kahel aastal oma uksed eestimaalastele avanud ja tutvustanud, kuidas kodumaist toitu kasvatatakse. Toidutööstuste avamisega täitus oluline lünk kodumaise toidutootmise tutvustamisel,“ lisas Sõrmus.

10.–14. oktoobrini toimus esmakordselt üle-eestiline avatud toidutööstuste nädal. Külalisi võttis vastu 18 ettevõtet: Salvest, Põltsamaa Felix, A. Le Coq, Leibur, Lõuna Pagarid, Premia Tallinna Külmhoone, Balsnack, Saku Õlletehas, Kalev, Balbiino, Ecofarm, Joel Ostrat, Eesti Pagar, Artocarpus, Estover Piimatööstus, Väike Rootsi, Saidafarm, Scanola Baltic (Olivia).

Avatud toidutööstuste nädal on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Maaeluministeerium ühes koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“, Eesti toidu kuu 2015. ja 2016. aastal ning 2015. ja 2016. aastal toimunud üle-eestilise avatud talude päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles