Mälesturniirile tuli maletajaid rekordarv

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tavaks kujunenud malevõistlus teenelise pedagoogi ja maletreeneri Hillar Hanssoo mälestuseks oli eelmisel reedel Paide ühisgümnaasiumis. Taaskord sündis  mälestusturniiri osalejarekord. 

Paide ühisgümnaasiumi maleõpetaja Toomas Mihkelev andis teada, et kolmel paralleelturniiril mängis 166 õpilast 55 koolist ja neljast lasteaiast üle Eesti. Mängiti seitse vooru mõtlemisajaga 15 + 15 minutit partiile. 
19aastaste turniiri võitis Anton Manukyan (Valga kutseõppekeskus, 6 p), teiseks jäi Ilya Filimonov (Tallinna Mustajõe gümnaasium, 5,5 p) ja kolmandaks Karel Paan (Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium, 5 p) ja neljandaks Kristofer Nilp (Paide ühisgümnaasium, 4p). 

Vanemas vanuserühmas mängis kümme maletajat.

14aastaste turniiril jagasid esimest kolm kohta kuue punktiga Vlad Protassov (Narva keeltelütseum), Albert Pedmanson (Rakvere Vanalinna kool) ja Karl Erik Olde (Tallinna tehnikagümnaasium). Paide ühisgümnaasiumi parimana oli Shrek Tankler nelja punktiga 58 mängija seas 23. kohal. 
Kümneaastaseid osales seegi kord kõige rohkem –  98.  Kuldmedali pälvis Rondo Mikko (Pärnu Mai kool, 6,5 p), teine oli Viktoria Rudnik (Kohtla-Järve Järve gümnaasium, 6 p) ja kolmas Oskar Saareall (Tartu Kivilinna kool, 6 p). 

Meie parimana tuli Robin Randrüüt viie punktiga 16. kohale.

Toomas Mihkelev selgitas, et iga maletaja sai saavutatud koha järgi auhinnalaualt endale meelepärase meene või maiustuse. 
Hillar Hanssoo 15. mälestusturniiri korraldas Järva noorte maleklubi koos Paide ühisgümnaasiumi ja Eesti maleliiduga. Võistlust toetas Eesti kultuurkapital. (JT)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles