Muusikud viivad oma pillid Lätti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkester Türi Poolas festivalil
Orkester Türi Poolas festivalil Foto: Merit Männi

25.-27. oktoobril toimub Naujene Muusika- ja Kunstikooli (Läti) eestvedamisel Daugavpilsis III rahvusvaheline „Dirigentide paraad", kus osaleb kokku 13 dirigenti seitsmest riigist – Lätist, Poolast, Itaaliast, Iisraelist, Valgevenest, Venemaalt ja Eestist. 

Eestit esindab Türi Muusikakooli puhkpilliõpetaja ja orkester TÜRI dirigent Ants Oidekivi. Naujene puhkpilliorkestri baasil moodustatakse rahvusvaheline orkester, kus mängib kaasa ka Türi Muusikakooli puhkpilliõpetaja Peep Heinaste. Kõik dirigendid on saatnud ette enda poolt dirigeeritavate teoste noodid ja kolm päeva tehakse orkestriga tihedat tööd.

Üritus kulmineerub kontserdiga neljapäeval, 27. oktoobril kell 18 Daugavpilsi kultuurikeskuses, millega tähistatakse ühtlasi Naujene puhkpilliorkestri 10. ja nende dirigendi Jāņa Grinberta 75. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles