Eakaid ootab tasuta liikluskoolitus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eakatele pakutav tasuta koolitus koosneb kuuest akadeemilisest loengutunnist ja kahest tunnist sõiduõppest.

Koolituse teoreetiline osa toimub 7. novembril  kell 10-16 Järvamaa keskraamatukogu konverentsisaalis Lai tn. 33, Paide ja osalema oodatakse vähemalt 60-aastaseid mootorsõidukijuhte, kellel on B-kategooria juhtimisõigus ja kehtiv tervisetõend ning kes juhivad ka praegu autot regulaarselt. Koolitusgrupi suuruseks on 20 inimest. Koolitusel osalemiseks tuleb end kirja panna aadressil jol[at]jarva.ee või telefonitsi järgneval numbril: 385 1382, hiljemalt 31. oktoobriks.

Koolitusel osalemine ja toitlustus seminaril on tasuta.

Täiendkoolitus koosneb teoreetilisest osast ja sõidutundidest. Teoreetiline osa kestab kuus akadeemilist tundi. Aastaid autojuhte koolitanud Lii Erm Sõidukoolituse OÜ-st teeb ülevaate Eesti liiklusolukorrast, räägib liiklusõnnetuste põhjustest, suurematest muudatustest Liiklusseaduses ning igapäevastest autosõitudest ja nendega kaasnevatest võimalikest riskidest.

Tervishoiutöötaja Tiiu Paade annab läbilõike eaka autojuhi riskihindamise testist, nägemisest ja silmahaigustest, reageerimiskiirusest ja selle muutumisest, tähelepanust, kuulmisest ja erinevatest haigustest, ravimite kõrvalnähtudest ning nende ebasoodsast koostoimest juhtimise seisukohalt.

Koolituse teises, ehk praktilises osas on iga koolitatava kohta ette nähtud kaks akadeemilist tundi sõiduõpet koos tagasisidega. Õppesõidu saab kokku leppida koolitusel ja need viiakse läbi koolitusele järgneva kolme päeva jooksul.

Samasugused koolitused on juba toimunud näiteks Pärnus, Tartus ja Tallinnas ning need on osutunud väga populaarseteks. Osalejate tagasidest on selgunud, et taolised praktilised infopäevad on igati vajalikud, kuna vanemas eas autojuhid kipuvad oma võimeid ja reaktsioonikiirust üle hindama ning nende seas esineb ka keskmisest rohkem tähelepanematust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles