Raskustes põllumajandus saab 15,6 miljonit erakorralist toetust

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakasvatajat VTA struktuuride ümbertegemine ei mõjuta.
Loomakasvatajat VTA struktuuride ümbertegemine ei mõjuta. Foto: Tiit Reinberg

Esmaspäeval kogunev põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu arutab erakorralise kohanemistoetuse jaotust.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnutsi makstakse järgmise aasta alguses erakorralist toetust raskustes põllumajandussektorile 15,6 miljonit eurot.

Esmaspäeval kogunev põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) arutab kuidas makstava erakorralise abi mõju oleks põllumajandusele ja maaelule kõige suurem. „Praegu on laual ettepanek maksta turuolukorraga kohanemiseks abi ühe määraga kõikidele piimakarjakasvatajatele ning erinevates määrades seakasvatussektori puhul,“ selgitas Kruuse.

PMAN on maaeluministeeriumi valitsemisala küsimuste lahendamiseks ning maaeluministrile järelduste ja ettepanekute esitamiseks moodustatud nõuandva õigusega alaline nõukogu.

Esialgse plaani järgi makstakse 2016. aasta seakatupuhangute tõttu kaubanduspiirangutega tsooni (nn III tsoon) jäänud ettevõtjatele toetust 27,24 eurot emise ja sea kohta, ülejäänud Eestis emiste eest 13,62 eurot looma kohta. „Samuti arutame ühe võimalusena maksta toetust ka väljaspool uut piirangutsooni kasvatatavate sigade eest,“ lisas minister.

Riigieelarvest makstakse 2017. aastal põllumajandussektorile erakorralist toetust 7,6 miljonit eurot, millele lisandub Euroopa Liidu poolt Eesti põllumajandussektorile eraldatud 8,08 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles