Paide küsis Väätsa vallalt Reopalu küla endale

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide linnavolikogu tegi eilsel istungil Väätsa vallale ettepaneku muuta kahe omavalitsuse vahelist piiri eesmärgiga arvata Reopalu küla Väätsa koosseisust Paide linna koosseisu.

Linnavolikogu otsuses seisab, et 14. oktoobril saabus neile Reopalu küla 67 elaniku allkirjaga pöördumine, milles külaelanikud avaldasid soovi liituda Paide linnaga. Reopalu küla elanikud põhjendasid liitumise soovi sellega, et nad kasutavad siinseid teenuseid.

Paide linnapea Siret Pihelgas kirjutas teisipäevases Järva Teatajas, et Reopalu on de facto juba praegu koos Joodi, Mündi, Viraksaare ja Kriilevälja külaga nagu Paide «eeslinn» ning sealsed elanikud nii praktiliselt kui ka emotsionaalselt linnaga seotud. «Olen Reopalu inimestega palju suhelnud ning tean ja mõistan nende püüdlusi linna poole hoida – see on ka loogiline,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles