Kas rahvale hämati või tuleb Järva valda kaks vallamaja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe ja poole nädala jooksul on Albu, Ambla, Imavere, Järva-Jaani, Kareda, Koeru ja Koigi vallas toimunud veerandsada rahvakoosolekut, kus vallajuhid on selgitanud kokkutulnutele, kuidas hakkab tulevases Järva vallas elu toimuma. Kuna jutt käib ühest ja samast vallast, siis peaks ka vallajuhtide jutt olema sama, olenemata sellest, kas inimestega räägitakse Järva-Jaani vallamajas, Koeru kultuurimajas või Sõrandu külamajas.

Neljapäeva õhtul oli Koeru kultuurimajja kogunenud ligi poolsada kohalikku, kellele jagasid selgitusi vallavolikogu aseesimees Tarvi Pihlakas ja vallavanem Andres Teppan. Ühinemislepingut tutvustades selgitas Pihlakas, et vallamaja asukohana seisab praegu lepingus kirjas Koeru. Kui hiljem inimesed vallamaja kohta veel aru pärisid, said nad taas kinnituse, et vallamaja tuleb Koeru.

Vaid päev varem toimus samal teemal koosolek Järva-Jaani vallamajas. Väheste kohaletulnute ees seisid vallavanem Arto Saar ja vallavolikogu esimees Meelis Mändla. Ka sel koosolekul oli päevakorras vallamaja asukoht. Saar selgitas, et kuigi lepingus on kirjas, et vallamaja tuleb Koeru, siis see pole kaugeltki paigas. Seitsmest kuus valda on teada andnud oma eelistuse, kus võiks vallamaja asuda, Koeru volikogu pole aga veel otsustanud. Saar ütles, et Koeru otsus pole enam ka oluline, kuna enamik omavalitsusi soovis vallamaja Järva-Jaani. Inimestele selgitati, et kui Koeru teiste omavalitsuste otsusega ei lepi, võivad nad liitumisest sootuks kõrvale jääda. Seega lahkusid Järva-Jaani inimesed rahvakoosolekult teadmisega, et vallamaja tuleb just nende valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles