Perearstide lahkumine külvab segadust

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutiselt Koeru piirkonna elanikke teenindav Narvas elav dr Mihhail Širokov tuleb tööle esmaspäeval ja koju läheb reedel. Patsiendid on temaga rahul: olevat lausa võrratu arst.
Ajutiselt Koeru piirkonna elanikke teenindav Narvas elav dr Mihhail Širokov tuleb tööle esmaspäeval ja koju läheb reedel. Patsiendid on temaga rahul: olevat lausa võrratu arst. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Märkimisväärne hulk järvalastest on viimase nelja aasta jooksul saanud juba kolmanda perearsti. Mitte rahulolematusest arsti töö vastu, vaid arsti töölt lahkumise tõttu.

Albulane Marianne Uibopuu (61) kuulubki nende hulka, kes viimase nelja aasta jooksul saab juba kolmanda perearsti. Kes tema uus perearst on, seda ta küsitlemise hetkel ei teadnud. Vallalehest sai ta teada, et edaspidi tuleb tal Ahula asemel lihtsalt Aravetele sõita. «See on isegi parem, sest Aravetel on ka pood ja apteek,» nentis ta. Uibopuu teab, et perearsti juurde jõudmise probleem on paljudele väga valus just puuduliku bussiliikluse tõttu. «Paidesse läheb buss hommikul kell 8, sõidab tund aega. Tagasi tuleb kell 14. Mida ma teen Paides viis tundi?» küsib ta ja lisab, et Aravetele ega Järva-Jaani ei lähe üldse bussi. Uibopuu lisas, et temal on küll sõiduvahend olemas, aga kuna paljudel pole, on tal oma valla sotsiaaltöötajast lihtsalt kahju.

Kõige keerulisem näibki olevat olukord Albu vallas, kus veel mõni aasta tagasi oli perearst. Kui dr Ülle Bürkland töölt lahkus, oli kõigil patsientidel võimalik valida endale uus arst. Neil, kes valisid dr Külli Paju või dr Viiu Paljaku, ongi juba järjekorras kolmas perearst. Kusjuures Albu vallas kohapeal, ei Albus ega Ahulas, enam vastuvõtte ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles