Ilmaennustus: puhub tugev tuul ja sajab lörtsi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgrõhkkonna võim Ida-Euroopas on nüüd murtud ja tsüklonid täie jõuga kohal. Moodustub uus, püsiv kõrgrõhuala Briti saartel ja Kesk-Euroopas, mis ei lase läänetsüklonitel sooja niisket õhku Atlandi ookeanilt Baltimaadele pumbata. Selle asemel liiguvad nad Põhja-Atlandilt kagusse, tuues märksa külmemat õhku. Suurema osa eelolevast nädalast on õhutemperatuurid juba mõnesaja meetri kõrgusel külmakraadides, mistõttu sajab lörtsi. Ajuti võib ka maapinnal temperatuur nullkraadi lähedale langeda, mistõttu on libeduse oht suur.

Kolmapäeval liigub tsüklon üle Eesti edelast kirdesse. Ilm on pilves selgimistega, sajab lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas põhjakaarte tuul, õhutemperatuur on öösel 0 kuni +3 ja päeval +2 kuni +5 kraadi.

Neljapäeval ja reedel kujundab meie ilma Islandi lähistelt üle Põhja-Skandinaavia ja Soome itta liikuva madalrõhkkonna lohk. Neljapäeval on ilm pilves selgimistega, sajab veidi vihma, ajuti võib tulla lörtsi. Hommikul puhub mõõdukas edelatuul, õhtu poole pöördub tuul lõunasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +4 kraadi, päeval on 4–7 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles