Järvamaal tõid päästjad lägaaugust välja seal ulpinud koera

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvi Pitelkov

Esmaspäeval said Türi päästjad väljakutse Põikva külla, kus üks mees oli kuulnud koera kiunumist ja avastanud, et loom on lägaauku uppumas.

Päästja Arvi Pitelkov ütles, et koer oli kinni jäänud kunagisse siloauku, kuhu oli veetud sõnnikut ja sinna voolanud vesi oli muutnud selle soosarnaseks, mis  ei kandnud isegi koera.
Pitelkov selgitas, et kuigi koer oli juba tükk aega oma elu eest võidelnud, siis polnud ta paanikas ja lasi päästjatel ennast välja aidata. «Ta oli täitsa sõbralik ja küllap sai aru, et tulime talle appi,» sõnas ta.


Pitelkov oli seda meelt, et kui siloaukudest mööda läinud mees poleks koera kiunumist kuulnud,  oleks loom seal arvatavasti hinge heitnud.


«Kuivale maale pääsedes raputas koer ennast natuke aega lägast puhtaks ja sättis siis ennast arvatavasti kodu poole minema,» lisas ta. (JT)

Vaata videot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles