Vene saatkond taunis Harald Nugiseksi büsti avamist

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harald Nugiseksi pronksbüst Laupa koolis
Harald Nugiseksi pronksbüst Laupa koolis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Venemaa saatkond kritiseeris teise maailmasõja ajal Saksa sõjaväes teeninud eesti sõjaväelase Harald Nugiseksi büsti avamist eelmisel nädalal Laupa koolis.

"Toimunud tseremoonia on veel üks katse heroiseerida natslikke kurjategijaid ja nende käsilasi. Kuidagi teisiti kui fašismi vastu võidelnute mälestuse teotamise ja mõnitamisena ei saa kirjeldada Laupal kõlanud selgitusi, et selle niinimetatud kangelase mälestuse põlistamine aitab kaasa patriotismi kasvule õpilaste seas ja tõstab nende isamaa-armastust," öeldakse esmaspäeval Vene saatkonna tehtud avalduses.

Laupa põhikooli direktor Kaarel Aluoja ütles reedel Harald Nugiseksi büsti avamisel koolimajas, et see on õpilastele suureks eeskujuks ja annab parema võimaluse kasvatada neis isamaalisust, teatas Järva Teataja eelmisel nädalal. Aluoja ütles, et kui püüda reastada Järvamaalt pärit inimesi tuntuse järgi, siis kindlasti kuulub Harald Nugiseks selle nimekirja etteotsa. "Eesti rahva tänumedal – see on rahva tunnustus oma sangarile ja kaalub kindlasti üles presidendi jagatavad aurahad," lausus ta lehe teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles